Å ta stiklinger av en plante er en metode for formering av planten. Du lager en ny utgave av planten hvor den nye planten blir genetisk lik morplanten! Metoden er enkel, det er morsomt, og det kan være lønnsomt! Noen planter bruker litt tid på å danne røtter, mens andre har røttene så og si klare. Det er morsomt å prøve seg litt frem her. Ta en runde i huset og utforsk plantene dine! Det kan bli en morsom hobby å lage stiklinger av egne planter, sette dem i små glass og krukker på hyller og vinduskarmer og følge med på prosessen!

Slik lager du stiklinger av inneplanter:

Noen planter har små avleggere som du ser godt. Disse kan plukkes av når de har fått noen skikkelige blader og røtter, og plantes rett i jorda. Vann jevlig, men ikke for mye – hold jorden lett fuktig fram til avleggeren har festet rot.

Andre planter har ikke synlige avleggere. Skjær da over en bit av plantestengelen og sett den enten i jord eller vann. Minst ett bladfeste må være under jorden eller i vannet. Hvis du planter rett i jord bruk næringsrik såjord. Settes de i vann skift vann regelmessig. Sett stiklingene lyst og i romtemperatur.